Goedkope vliegticketsHoe vind je goedkope vliegtickets voor reizen en vakanties

                                                

De wereld is in economische crisis en het tourisme is wereldwijd enorm omlaag gegaan Luchtvaartmaatschappijen hebben vergaande bezuinigingen doorgevoerd om de kosten van de lege stoelen te kunnen opvangen. Nog steeds zijn vluchten, en dan met name van de grote luchtvaartmaatschappijen, duur. Stijgende kosten van kerosine en personeelskosten hebben de kosten van tickets mede doen toenemen.

 

Het tijdperk van spotgoedkoop reizen is voorbij, en de vlucht vertegenwoordigd het grootste deel van uw reizen of vakanties. Het vinden van dat ene goedkope ticket is dus net zo belangrijk als het zoeken van de bestemming en accommodatie. Er zijn niet meer zoveel aanbiedingen als in het verleden, maar er zijn nog genoeg manieren om niet de meest betalende persoon op de vlucht te zijn.

 

Hier zijn een paar tips die u kunnen helpen vinden van goedkope vluchten en aanbiedingen:

 

Flexibel met uw reisdata

 

Ticketprijzen zijn afhankelijk van de dag van de week, de tijd van het jaar en de komende vakantie zoals kerstvakantie of meivakantie. Rond deze periodes zijn de prijzen van een vliegticket normaal gesproken hoger.

 

Het is altijd goedkoper om in het midden van de week te reizen dan in het weekend, omdat de meeste mensen in het weekend reizen en de maatschappijen dan hun tarieven verhogen.

Als je na een vakantieperiode terugvliegt zijn de prijzen ook iets lager.

Heel vroege of heel late vluchten zijn goedkoop omdat minder mensen op deze tijden willen reizen.

 

Zorg dat je flexibel met je datums bent anders kun je nooit de goedkoopste vlucht vinden. Zelfs 1 dag verschil kan honderden euro’schelen.

 

De meeste grote steden hebben een kleinere, secundaire luchthaven. Dit is de luchthaven waar de meeste low cost airlines zoals Ryanair, Vueling en Transavia op vliegen,omdat daar de luchthavenbelasting goedkoper is, helpt dat de kosten laag te houden. Kijk dus ook voor vluchten vanaf deze luchthavens zoals Eindhoven airport en Charleroi airport.

 

Voor een weekendje weg kun je voor goedkoop vliegen in de meeste gevallen beter kiezen voor low cost airlines vanaf kleinere luchthavens dan bijvoorbeeld KLM of Royal Air Maroc vanaf Schiphol of Brussel airport. Voor bestemmingen verder weg zoals een stedentrip naar New York, zul je altijd afhankelijk zijn van de grote luchthavens en dien je voor goedkope tickets te kijken welke maatschappij het goedkoopste is eventueel met een overstap in bijvoorbeeld Londen.

 

Zoek ook eens in Google op cheap tickets, goedkope vluchten of vliegtickets.

 

 

Cheap tickets                                                              Singapore Airlines

Tix.nl                                                                           World ticketcenter

Vliegfabriek                                                                 Arkefly

Corendon                                                                    Transavia